هرکس در آنچه فراگرفته نیک بیندیشد، دانشش را استوار کرده است و آنچه را نفهمیده بفهمد . [امام علی علیه السلام]

زندگی سبز

 
 
خیام(یکشنبه 86 شهریور 11 ساعت 6:32 عصر )

خیام



  زندگینامه

امام غیاث الدین ابوالفتح عمر بن ابراهیم خیام نیشابوری یکی از حکما و ریاضی دانان و شاعران بزرگ ایران در اواخر قرن پنجم و اوایل قرن ششم است. سال ولادت او دقیقاً مشخص نیست. او در شهر نیشابور به دنیا آمد. به این علت به او خیام می گفتند چون پدرش به شغل خیمه دوزی مشغول بوده است. او از بزرگترین دانشمندان عصر خود به حساب می آمد و دارای هوشی فوق العاده بوده و حافظه ای نیرومند و قوی داشت. در دوران جوانی خود به فراگیری علم و دانش پرداخته به طوری که در فلسفه، نجوم و ریاضی به مقامات بلندی رسید و در علم طب نیز مهارت داشته به طوری که گفته شده او سلطان سنجر را که در زمان کودکی به مرض آبله گرفتار شده بود معالجه کرد. او به دو زبان فارسی و عربی نیز شعر می سرود و در علوم مختلف کتابهای با ارزشی نوشته است. خیام در زمان خود دارای مقام و شهرت بوده است و معاصران او همه وی را به لقبهای بزرگی مانند امام، فیلسوف و حجة الحق ستوده اند. او در زمان دولت سلجوقیان زندگی می کرد که قلمرو حکومت آنان از خراسان گرفته تا کرمان، ری، آذربایجان و کشورهای روم، عراق و یمن و فارس را شامل می شد. خیام معاصر با حکومت آلپ ارسلان و ملکشاه سلجوقی بود. در زمان حیات خیام حوادث مهمی به وقوع پیوست از جمله جنگهای صلیبی، سقوط دولت آل بویه، قیام دولت آل سلجوقی و... . خیام بیشتر عمر خود را در شهر نیشابور گذراند اما در طی دوران حیاط خود دو بار به قصد سفر از نیشابور خارج شد که یکی از این سفرها برای انجام دادن مراسم حج بود و سفر دوم به شهر ری و بخارا بوده است. خیام در علم نجوم مهارتی تمام داشت به طوری که گروهی از منجمین که با او معاصر بودند در بنای ساختن رصد خانه سلطان ملکشاه سلجوقی همکاری کردند و همچنین به درخواست سلطان ملکشاه سلجوقی تصمیم به اصلاح تقویم گرفت که به تقویم جلالی معروف است. خیام در دوران زندگی خود از جهت علمی و فلسفی به معروفیت رسید و مورد احترام علما و فیلسوفان زمان خود بود.
سرانجام شاعر بزرگ در سال 517 ﻫ . ق در شهر نیشابور دارفانی را وداع گفت. او قبل از مرگ خود محل آرامگاه خود را پبش بینی کرده بود که نظامی عروضی در ملاقاتی که با وی داشته این پیش بینی را اینطور بیان کرده که گور من در موضعی باشد که هر بهاری شمال بر من گل افشان می کند که نظامی عروضی بعد از چهار سال که از وفات خیام می گذشت به شهر نیشابور رفته و به زیارت مرقد این شاعر بزرگ رفته و با کمال تعجب دید که قبر او درست در همان جایی است که او گفته بود.
 



  ویژگی سخن

خیام در زمینه ادبیات و شعر، بیشترین معروفیت را در رباعیات به دست آورده چون رباعیات او بسیار ساده و بی آلایش و دور از تکلف و تصنع نوع زبان شعری است در عین اینکه شامل فصاحت و بلاغت است دارای معانی عالی و استوار است. خیام در این رباعیها افکار فلسفی خود را به زیباترین شکل بیان می کند و این رباعیها را غالباً در دنبال تفکرات فلسفی خود سروده و به همین علت است که خیام در زمان خود شهرتی در شاعری نداشته و بیشتر به عنوان حکیم و فیلسوف معروف بوده اما بعدها که رباعیهای لطیف و فیلسوفانه او مشهود شد نام او در شمار شاعرانی قرار گرفت که شهرت جهانی پیدا کردند. خصوصیات دیگری که در اشعار خیام نمودار است این است که سخنش در کمال متانت و سنگینی است. اهل شوخی و مزاح نیست، با کسی کار ندارد چون او حکیمی است متفکر، دنبال سخنوری نیست و هنگامی که در اشعارش دقت می کنیم متوجه می شویم که افکار شعری او بر دو یا سه موضوع بیشتر نیست: یادآوری مرگ، تأسف بر ناپایدار بودن زندگی و بی اعتباری روزگار. از میان شعرای بزرگ ایران کمتر کسی به اندازه خیام است که شهرت جهانی داشته باشد چون اشعار او به زبانهای مختلف ترجمه شده است.  



  معرفی آثار
آنچه که از آثار خیام وجود دارد یا تاریخ نویسان وجود آنها را ذکر کرده اند رساله ها و مقالاتی است که او در علوم مختلف نوشته است که عبارتند از:

1- رساله ای در جبر و مقابله
2- رساله ای در شرح اصول اقلیدس
3- زیج ملکشاهی یا زیج جلالی
4- رساله ای در طبیعیات
5- رساله در وجود
6- رساله فلسفی که در آن از حکمت الهی در آفرینش عالم و تکالیف مردم و عبادات بحث می کند.
7- رساله ای در اختلاف فصول و اقالیم
8- نوروز نامه که درباره رسوم و اعیاد ایرانیان به ویژه تاریخ و آداب ایرانیان در روز عید نوروز است.
9- دیوان رباعیات
 



  گزیده ای از اشعار

ابر آمد و باز بر سر سبزه گزیست / بی باده گلرنگ نمی باید زیست
این سبزه که امروز تماشاگه ماست / تا سبزه خاک ما تماشاگه کیست
* * *
بر چهره گل نسیم نوروز خوش است / در صحن چمن روی دل افروز خوش است از دی که گذشت هر چه گویی خوش نیست / خوش باش و ز دی مگو که امروز خوش است
***
می نوش که عمر جاودانی این است / خود حاصل از دور جوانی این است
هنگام گل و باده و یاران سر مست / خوش باش دمی که زندگانی این است
***
در دهر چو آواز گل تازه دهند / فرمای تا که می به اندازه دهند
از جور و قصور و ز بهشت و دوزخ / فارغ بنشین که آن بر آوازه دهند
***
بر شاخ امید اگر بری یافتمی / هم رشته خویش را سری یافتمی
تا چند ز تنگنای زندان وجود/ ای کاش سوی عدم دری یافتمی
***
از جمله رفتگان این راه دراز / باز آمده کو که به ما گوید راز
هان بر سر این دو راهه آز و نیاز/ چیزی نگذاری که نمی آیی باز
***
ای دل! غم این جهان فرسوده مخور / بیهوده نه ای غمان بیهوده مخور
چون بوده گذشت و نیست نابوده پدید/ خوش باش غم بوده و نابوده مخور
***
چون حاصل آدمی در این شورستان / جز خوردن غصه نیست تا کندن جان
خرم دل آنکه زین جهان زود برفت / و آسوده کسی که خود نیامد به جهان
***
دریاب که از روح جدا خواهی رفت / در پرده اسرار فنا خواهی رفت
می نوش ندانی از کجا آمده ای / خوش باش ندانی به کجا خواهی رفت
***
می خوردن و شاد بودن آیین من است / فارغ بودن ز کفر و دین، دین من است
گفتم به عروس دهر کابین تو چیست / گفتا دل خرم تو که آیین من است
***
در دایره ای که آمدن و رفتن ماست / آن را نه بدایت نه نهایت پیداست
کس می نزند دمی در این عالم راست / که این آمدن از کجا و رفتن به کجاست
***
این یک دو سه روزه نوبت عمر گذشت / چون آب به جویبار و چون باد به دشت
هرگز غم دو روز فرا یاد مگشت / روزی که نیامدست و روزی که گذشت
 

منبع: سایت   www.irib.ir

 
گوکل اسکای(یکشنبه 86 شهریور 11 ساعت 10:49 صبح )

گوگل اسکای رسید  

 

 

 گوگل سرویس جدید خود را با نام آسمان در گوگل ارس برای منجمان ارائه کرد. به نظر می رسد که استفاده از این سرویس برای کاربران ایرانی تحریم شده است ؟! 

 

 

 

 

این اولین بار نیست که گوگل توجه خود را به فضا معطوف کرده است. ارائه سرویس هایی که جزیی ترین نقشه ها را از زمین، مریخ و ماه ارائه می دهند، نشانگر این توجه است. گوگل از روز چهارشنبه، سرویس جدید خود را با عنوان " آسمان در گوگل ارس " و با هدف جستجوی فضا توسط کاربران خود، راه اندازی کرد. گوگل اسکای در حقیقت سرویسی جدید است که به کاربرانی که از نرم افزار " گوگل ارس " استفاده می کنند، امکان جستجو در منظومه شمسی و اعماق فضا را می دهد. سرویس جدید گوگل می تواند به آرشیو بیش از یک میلیون تصویر فضایی، منابع دانشگاهی و علمی مثل تلسکوپ فضایی هابل و رصدخانه مونت پالومار در کالیفرنیا دسترسی یابد. دسترسی شما به تصاویر نرم افزار بسیار آسان است. برای مثال شما می توانید بر روی سحابی جبار کلیک کنید و تصویر هابل را از این سحابی مشاهده کنید. حدود 100 میلیون ستاره و 200 میلیون کهکشان قابل رویت، انتظار شما را می کشد ! یکی از مزایای این سرویس این است که تصاویری که در آن به کار رفته اند از کیفیت خوبی برخوردار هستند و شما می توانید با چند کلیک ساده از آنها در وب، استفاده کنید. ایده این سرویس برپایه گوگل ارس است، با این تفاوت که در گوگل ارس، کاربر تصاویر ماهواره ای زمین و در گوگل اسکای، تصاویر اجرام در فضا را مشاهده می کند. برای استفاده از این سرویس، رایانه شما باید دارای جدیدترین نسخه نرم افزار گوگل ارس (نسخه 4.2) باشد. با توجه به این که شرکت گوگل امکان دانلود این نرم افزار را برای ایران غیر ممکن کرده است میتوانید این نرم افزار را از این آدرس بگیرید : www.parssky.com/news/files/google/goole_earth.zip  و یا برای دریافت نرم افزار از طریق سایت گوگل اینجا را کلیک کنید. منتظر مقاله پارس اسکای درباره آشنایی و نحوه استفاده از این سرویس در روزهای آینده باشید.                                       

منبع : پارس اسکای



 
نیمه شعبان مبارک(چهارشنبه 86 شهریور 7 ساعت 3:51 عصر )

مبارک است زاد روز ابر مردی که جهان را نجات خواهد داد

جهان در انتظار است

یا قائم آل محمد



 
بسم الله الرحمن الرحیم(چهارشنبه 86 شهریور 7 ساعت 1:22 عصر )

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام به تمام کسانی که به وبلاگ من سر زدند من تازه افتادم تو خط وبلاگ نویسی واسه همین اگه اشکالی تو کارم می بینید منو ببخشید 



 
سلام(چهارشنبه 86 شهریور 7 ساعت 12:44 عصر )
سلام به تمام کسانی که دهرند به وبلاگ من سر میزنند اینها اولین کلماتی هستند که من دارم در وبلاگم مینویسم به زودی وبلاگم را کاملتر میکنم   با تشکر....

 
لیست کل یادداشت های وبلاگ?
 




بازدیدهای امروز: 9  بازدید

بازدیدهای دیروز:0  بازدید

مجموع بازدیدها: 3538  بازدید


» آرشیو یادداشت ها «
» اشتراک در خبرنامه «